Goed schoeisel voor een goede groei

Kinderen groeien snel en het vergt daarom enig vermogen om hen goed te kleden maar het is natuurlijk wel belangrijk. Niet alleen willen we dat onze kinderen er leuk uit zien maar we willen ook dat ze zich goed voelen in hun kleding. Naast alle leuke kinderkleding die je tegenkomt in winkels, zijn schoenen ook een belangrijk item. Onderschat niet het belang van een goed paar schoenen.

 

Behandel je voeten goed

Onze voeten zijn de lichaamsdelen die ons de hele dag van hot naar het moeten dragen. Het is dus belangrijk dat ze hun werk goed uit kunnen voeren. Niemand wilt met pijnlijke voeten over straat. Voor kinderen is dit ook van belang en al helemaal omdat ze zo ontzettend snel groeien. Nieuwe schoenen zijn dus geregeld nodig maar kies ze wel zorgvuldig.

 

Goede schoenen ter ondersteuning

Het is dus belangrijk dat je kinderen schoenen dragen die zorgen voor een goede ondersteuning. Niet alleen het lichaam is in de groei maar de voeten ook. Daarbij worden de voeten niet alleen groter maar moeten ze ook sterker worden. Enig aandachtpuntje hierbij is alleen dat de voeten een kans moeten krijgen om uit zichzelf ‘sterk’ te worden. Laat daarom je kinderen niet altijd op de stevigste schoenen lopen maar zorg ook voor schoenen die wat flexiber zijn.

 

Gezonde voeten, gezond lichaam

Omdat kinderen in de groei zijn, is het belangrijk dat hun lichaam op de goede manier kan groeien en er niks scheef of verkeerd groeit. De houding/positie van de voeten speelt hier een belangrijke rol bij. Als de voeten niet goed staan, kan dit gevolgen hebben voor de positie van bijvoorbeeld de knieën, rug en bekken van het kind. Overleg altijd met een podotherapeut als je een vermoeden hebt dat de voeten niet staan zoals het zou horen.

 

Blije voeten zorgen voor een blije lach

Kinderen zijn gelukkig wezens en lachen en spelen het liefst de hele dag. We willen het beste voor ze en dat is ze ook gegund. Zorg er daarom voor dat ze lekker in hun vel zitten en dat ze het gevoel hebben dat ze niks te kort komen. Goede schoenen kunnen zorgen voor een onbezorgd gevoel en laat je kind extra stralen.