Hoe kunt u het gemakkelijkste bevallen?

Gouden tips

1. Beval rechtop

Rechtop bevalt het makkelijkste. De zwaartekracht zorgt ervoor dat bevallen iets gemakkelijker wordt . Staan is beter voor de bloedsomloop van jou en je kind dan wanneer je ligt. Staan en tegelijk hurken vergroot bekkenuitgang met wel 30%! Wat een gemakkelijke bevalling bespoedigt.

2. Adem door je buik

Haal adem als een kind, daarbij gaat je buik als een blaasbalg op en neer en dit is goed voor je zuurstofvoorziening. Bij elke inademing komt de onderkant van je buik naar voren en bij het uitademen valt je buik weer terug. De borstkas blijft redelijk onbewogen. Door je neus ademen is gezonder dan door de mond. Tijdens de bevalling ga je vaak vanzelf door je mond ademen om kracht bij te kunnen zetten. Blaas maar eens stevig tussen je lippen door dan voel je de neerwaartse druk op je buik toenemen.

3. Hanteer de pijn

Het vragen van vrouwen om pijnstillers is begrijpelijk. Want onnatuurlijke bevallingen maken het bevallen pijnlijker dan deze van nature was. Maar pijnstillers is slechts een middel tegen de oorzaak wat geen goede oplossing bied. Want de pijnstiller berooft je van je natuurlijke kracht waardoor je niet goed meer kunt bevallen. Bevallen is een enorme klus en als je hierbij niet kunt beschikken over al je kracht dan zal de wetenschap vertrouwen op de daarvoor ontwikkelde apparaten. Ook pijnstillers hebben vaak dit effect op de bevalling. Een actieve verticale houding zorgt ervoor dat de pijn die bij een bevalling komt kijken dragelijk is.

Kijk voor alle goudentips op Bevallen op eigen kracht